Ciekawostki

Napój do posiłku i smak. Jak zmieniają się nasz odczucia?

Nasz organizm, a raczej język wyposażony jest w ponad 10000 kubeczków smakowych, które odczuwają nie 4, a już 5 smaków. Kwaśny, słony, gorzki, słodki i umami, który nasila się u kobiet ciężarnych. Bardzo często do głównego posiłku, ale nie tylko, lubim...

Czytaj więcej

Zielone smoothie na bazie wody mineralnej. Znajdź wymarzony przepis!

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. A co z drugim śniadaniem? Bardzo często drugie śniadanie jest przez nas traktowane jako mniej ważne (…). A gdyby tak zadbać o swoje zdrowie w sposób prosty, tani i szybki? Ciekawym rozwiązaniem może okazać się zielone smoothie na baz...

Czytaj więcej

W jakiej wodzie gotować? Czy to ważne?

Podczas gotowania potraw znaczenie ma wiele czynników. Jednym z nich jest woda, w której przygotowuje się jedzenie. Niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę, jednak to, w jakiej wodzie gotujemy, może mieć wpływ na jakość i smak przygotowywanej potrawy...

Czytaj więcej